Данка Ристова од Струмица: Сиромаштијата и тешкиот живот ја натераа ќерка ми на 15 години да си замине од дома, не можам да си простам!

јули 23, 2022

Данка Ристова потекнува од Струмица. Во семејниот дом од родителите живеела во сиромаштија. Пред 25 години се мажи во Ињево, но и тука судбината со сиромаштијата ја следи. Станува во 3 часот наутро за да набере повеќе тутун. Набрзо дознава дека сопругот е сериозно болен, а неговите бубрези повеќе не функционираат. Таа е принудена да биде и маж и жена во куќата, која протекува од сите страни, пишува ПРИКАЗНА.МК

– Се омажив пред дваесет и пет години, дојдов од Струмица во Ињево. Родив три деца. Со години живеев во заедница со деверите, свекрва и свекор. Во една соба живеевме пет души. Се молев да на заврне, зашто течеше од сите страни. Набрзо и сопругот се разболе, па останавме без приход. Живеевме од социјална помош и ако продадеме нешто од тутунот-започнува да раскажува Данка, за емисијата „Срце на дланка“.

Тешкиот живот и притисокот од него, нема да може да ги издржи поголемата ќерка, па, еден ден од искршените ѕидови, прокиснатиот кров и сиромашниот живот, таа среќата ќе ја бара во нов дом. Се мажи. За жал, само на свои 15 години. За да не повтори историјата и со помалата ќерка, еден ден тие одлучуваат да ги удрат темелите на новиот дом, со помош на нивната тешко спечалена заштеда.

Целосната вест може да ја погледнете со кликнување ОВДЕ.

ИЗВОР: ПРИКАЗНА.МК

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: