strumica denes logo

ДАЛИ Е ДО СВЕТСКАТА КРИЗА ИЛИ МАРКЕТИТЕ САКААТ ПОВЕЌЕ ДА ЗАРАБОТАТ? КИЛО КАШКАВАЛ ДОСТИГНА 1.300 ДЕНАРИ, МЛЕКОТО СЕКАДЕ 60 ДЕНАРИ, САМО ВО МАКЕДОНИЈА 95 ДЕНАРИ!

Автор:

Датум:

септември 23, 2022

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

септември 23, 2022

Категории:

Струмица

Граѓаните револтирани денеска споделуваат фотографии од новите цени низ маркетите на кашкавалот и млекото. Одреден кашкавал достигна цена и до 1.300 денари килограм, а млекото што насекаде низ Балканот е околу 60 денари, кај нас чини 95 денари.

„Не се издржува. Се е поскапено. Рекоа дека ќе се намалат цените, а тие оваа недела 2 пати се поскапени. И Млекото, кашкавалот, лебот. До кога вака?“ – прашуваат граѓаните

Дали е до светската криза, или пак маркетите сакаат да заработат на маката на граѓаните?