strumica denes logo

Д-Р НИКОЛА МАЏУНКОВ: СДСМ-СТРУМИЦА СО НЕРЕГИСТРИРАНО ВОЗИЛО АГИТИРА И РАЗГЛАСУВА ЗА МИТИНГОТ, А ДОЦНА ВО НОЌТА НИВНИ ПОЗНАТ ЛИК ВРШЕЛ ПРИТИСОЦИ ВО ТУРСКОТО МААЛО!

Автор:

Датум:

мај 5, 2024

Автор:

Датум:

мај 5, 2024

Д-Р Никола Маџунков, советник во советот на општина Струмица од редовите на ВМРО-ДПМНЕ:

Почитувани сограѓани, СДСМ-Струмица продолжува со своето безредие. Во текот на вчерашниот ден, со возило кое е без регистарски ознаки и не треба да учествува во сообраќајот, агитираа и разгласуваа за денешниот митинг во Струмица.

Продолжуваат да се однесуваат спротивно на законот заборавајќи дека тоа време помина.

Покрај тоа, синоќа доцна во ноќта наместо како вистински Христијани да отидат на Црква, повторно нивни познат лик на струмичани и Македонија, вршел притисоци во Турското Маало врз нашите сограѓани.

Останете луѓе и прифатете го поразот. Градот е мал, треба да продолжиме да се почитуваме и понатаму без разлика кој е на власт а кој опозиција. Оставете го народот, тој ги избра промените!