БРАВО: ЕКОЛОШКА АКЦИЈА И ВО ВЕЉУСА – „КОМУНАЛЕЦ“ ЗАЕДНИЧКИ СО ЖИТЕЛИ НА СЕЛОТО ГО ЧИСТЕА ОТПАДОТ!

април 12, 2021

Денес ЈПКД „Комуналец„ во соработка со Месната заедница на населеното место Вељуса започнаа Еко акција за чистење на населеното место. Во акцијата ЈПКД „Комуналец„ вклучи соптсвена механизација, 5 трактора, два багери и петнаесетина работници кои беа распоредени на повеке локации. Беа исчистени дивите депонии околу и во гробиштата, две диви депонии над населеното место, како и огромната депонија на фудбалското игралиште. Огромна благодарност и до Месната заедница на населеното место Вељуса која освен што се вклучи активно во акцијата ќе обезбеди и луѓе кои ке патролират околу селото и ќе фотографираат и пријавуваат секакво фрлање на отпад во и околу населеното место. Апелираме и до сите граѓани активно да се вклучат во акцијата и да го пријават несовесното фрлање на отпад со цел да се казни несовесното и неправилно депонирање, а со сето тоа да ја исчистиме, одржиме и подобриме околината во која живееме.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ