„БЕТОВЕНОВА“ СЕ МОДЕРНИЗИРА, ТУРСКОТО МААЛО ДОБИВА ЕФИКАСНО ЛЕД УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ!

декември 17, 2020

Коста Јаневски, градоначалник на општина Струмица:

📣Ги решаваме проблемите и ги подобруваме условите за живот на сите граѓани.
✅Ново модерно и енергетски ефикасно ЛЕД улично осветлување се поставува во Турското маало.
✅На улиците „5-ти ноември“, потег од пресек со ул.„Крушевска Република“ до ул.„Бетовенова“ и улицата „Бетовенова“ до пресек со улица „Спиро Захов“ се поставуваат нови 33 столбови.
✅Овој проект се реализира во рамките на Програмата „Ромактед – Промовирање на добро управување и зајакнување на ромите на локално ниво и потпишаниот Грант договор помеѓу Општина Струмица и Советот на Европа.
✅Истовремено, здружението „Хајат“ спроведе и повеќе активности за заштита од Ковид -19, дезинфекција на населбите и чистење на критичните точки, подели маски и други заштитни средства и едукација на граѓаните за заштита од пандемијата.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: