АНКЕТА: Дали економската несигурност кај младите брачни парови во Струмица доведува до разводи?

септември 16, 2022

Според државниот завод за статистика во споредба со минатите години, разводите во земјава се намалиле за 0,5 %. Според струмичани најчестата причина за развод кај младите е економската нестабилност, а додека според центарот за социјална работа најчестата причина за развод кај сопружниците е свекрвата.

Што мислите вие?

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: