АНКЕТА: БИ ПОЗАЈМИЛЕ ЛИ ПАРИ НА БЛИСКИ ЛУЃЕ ИЛИ НЕ?

ноември 8, 2023

Позајмувањето пари е чувствителна тема и непријатен процес и треба да имаме разбирање за оние чиј принцип е на никого да не даваат пари.

Колку и да сте блиски со некого, навистина не сте должни да му давате пари, доколку тоа не го сакате. Но, потешко е да кажете на таа личност дека ја одбивате.

Секако, некои луѓе би имале разбирање за тоа дека не сакате да позајмувате што било, а особено пари. Но, има и такви кои ќе ви прибележат за тоа или ќе ви се налутат. Многумина би потклекнале и би позајмиле, дури и кога не сакаат да го направат тоа.

Што мислите вие, вреди ли да се позајмуваат пари на блиски луѓе или не?

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: