Perdormire
Струмица

Адријан Вучетиќ од Струмица освои МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ!

Home

213 милионер на Државна видеолотарија е Ардијан Вучетиќ од Струмица. Тој го освои најпосакуваниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на Државна видеолотарија вреден 1.235.940,00 денари. МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивката е освоена во Вамико Бет во Струмица на 07.05.2019

На 07.05. 2019 во Струмица, Државна видеолотарија го доби најновиот милионер. Тој во Вамико Бет, ја освои најпосакуваната добивка во земјава, МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, вредна 1.235.940, 00 денари.

Младиот Ардијан Вучетиќ е среќниот играч на видеолотариските терминали, кој се радува на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивката. Тој во друштво на своите блиски, ја посети Државна видеолотарија за да ја подигне својата добивка. Ни раскажа дека е невработен. Добивката МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вредна 1.235.940, 00 денари, е прва негова добивка.

Дваесетгодишниот Адријан, нема прецизен план за тоа како ќе ја троши добивката, но ни откри дека размислува за започнување на свој бизнис.

Џек Пот добивките, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на први јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото „Играј за забава“, освоени се 213 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 317.837.324,00денари. Покрај нив, освоени се и 37.127 Мини Џек Пот добивки во вкупен износ од 211.656.525,00 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 4 илјади до 5 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.