Home

Perdormire
СДСМ Струмица

МЛАДИТЕ НА СТРУМИЧКОТО СДСМ ВО ПРЕСРЕТ НА ВЕЛИГДЕН, СПРОВЕДОА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ВО КОЈА БЕА ОПФАТЕНИ СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА, НАРОДНАТА КУЈНА, ЗАТВОРОТ ВО СТРУМИЦА И СТУДЕНТСКИ ДОМ ВО СКОПЈЕ!

Home

ЛК СДММ Струмица:

Хуманоста и солидарноста се главна одлика на младите социјалдемократи кои несебично ги споделуваат со луѓето на коишто им е потребна помош.

Во пресрет на големиот празник Велигден, Локалниот клуб на СДММ Струмица предводен од претседателот Стојан Коциров, спроведе хуманитарна акција во којашто беа донирани јајца на социјално загрозени семејства од општините Струмица, Босилово и Ново Село.

Покрај овие семејства, јајца беа донирани и во Народната кујна и Затворот во Струмица и студентскиот дом „Кузман Јосифовски Питу“ во Скопје.
Да се почитуваме и да си помагаме, затоа што си требаме едни на други, особено во ова време на пандемија од Ковид-19.

На сите граѓани од христијанска вероисповед им ги честитаме Велигденските празници со желба за многу здравје и радост во нивните семејства.
🍀🥚🐰