СТРУМИЧКИОТ ПЛОШТАД ДОБИВА НОВИ 120 КОРПИ ЗА ОТПАДОЦИ СО ПЕПЕЛНИЦИ!

август 19, 2020

Коста Јаневски, градоначалник на општина Струмица:

🗑Ја подновуваме урбаната опрема на градскиот плоштад.

✅Општина Струмица, денеска, започна со монтажа на новите корпи за отпадоци со пепелници, односно, замена на старите со нови.

✅Набавени се вкупно 120 нови корпи, 60 ќе бидат поставени денеска и утре, а останатите наредната недела.

✅Со тоа сите стари корпи за отпадоци на плоштадот и булеварите ќе бидат заменети со нови, коишто не само што изгледаат поубаво, се и многу попрактични.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: