АСТРОНОМСКИ НАСТАН: НА 17 ЈАНУАРИ ПРВАТА ПОЛНА МЕСЕЧИНА ЗА 2022 ГОДИНА!

јануари 4, 2022

Супермесечина на 17 јануари ќе го осветлува небото. Супермесечината се случува кога Месечината е малку поблизу до Земјата отколку вообичаено, а ефектот е највидлив кога Месечината е полна.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: