Намален наталитетот, а зголемен морталитетот во третото тримесечје од 2021 – Бројот на склучени бракови е зголемен во споредба од лани!

ноември 30, 2021

Намален наталитетот, а зголемен морталитетот во третото тримесечје од 2021. Со тоа природниот прираст изнесува -2 144, што значи дека за толку лица е помал бројот на живородените деца од бројот на умрените лица.

Бројот на склучените бракови во ова тримесечје од годината е за 11.7 проценти зголемен во споредба со истиот период од 2020 година и изнесува 4 398 бракови, додека според податоците на Државниот завод за статитика, добиени се 480 извештаи за разводите.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: