Home

Perdormire
Струмица

(ВИДЕО) ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМИЦА ОБЈАВИ: ЗАПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ЦАРЕВИ КУЛИ И ИЗГРАДБА НА ПРИСТАПНА ПАТЕКА ОД ЛОВЕН ДОМ ДО ЦАРЕВИ КУЛИ!

Home

Коста Јаневски, градоначалник на општина Струмица:

Симболот на Струмица, кој чува бескрајно многу раскази, митови и фактографија за нашиот град, ќе го отвори своето лице.
Ноќите над Струмица ќе добијат уникатни сцени под отворено небо.

Денес, започнаа градежните активности за реконструкција на Цареви Кули, илуминација на бедемите и кулите на тврдината и изградба на пристапна патека од Ловен Дом до Цареви кули. За неколку месеци симболот на Струмица ќе биде вистински репрезент на културното наследство.

 

Реконструкција на Цареви Кули

Симболот на Струмица, кој чува бескрајно многу раскази, митови и фактографија за нашиот град, ќе го отвори своето лице. Ноќите над Струмица ќе добијат уникатни сцени под отворено небо.Денес, започнаа градежните активности за реконструкција на Цареви Кули, илуминација на бедемите и кулите на тврдината и изградба на пристапна патека од Ловен Дом до Цареви кули. За неколку месеци симболот на Струмица ќе биде вистински репрезент на културното наследство.

Posted by Коста Јаневски on Wednesday, 8 July 2020