РАЗРЕШЕН СОВЕТНИК НА СДСМ ВО СТРУМИЦА – ШЕСТ МЕСЕЦИ НЕ СЕ ПОЈАВИЛ НА СЕДНИЦА!

февруари 7, 2024

Советничка група на Вмро-Дпмне, ОК Струмица:

Советник од владејачкото мнозинство на СДСМ по шест месеци неоправдано отсуство го напушти советот на Општина Струмица❗

Советник Абдуљ Амедов од СДСМ, цели 6 месеци не се појави на седница на Совет на Струмица. СДСМ дури по 6 месеци, кога виде дека во комисиите не и поминуваат одлуките и не може да функцонираат реши да покрене постапка за разрешување на советникот❗

Костадинов во кампања на турската етничка заедница го претствуваше советникот како добро решение, за по неполни 2 години од мандатот истиот да го напушти❗

Дали сите увидоа дека Костадинов не ги исполнува ветувањaта во ,,турско маало”❓

Тоа е доказ дека и сите го напуштаат бродот што тоне наречен СДСМ❗

Уште еден дебакл на Костадинов на политички план, а хаосот во Општина Струмица продолжува‼️

Ваквите неодговорни постапки на советничката група на СДСМ во Струмица се на штета на струмичани‼️

Ако се зема во предвид дека цел месец, бараа раководител на ПИОМ во Струмица слободно може да заклучиме дека како што се ближи крајот никој веќе не сака да биде дел од група на лица кои ја уништија Струмица и Македонија‼️

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: