НА СЕМЕЈСТВОТО НА ВЕРИЦА БЕЛЧОВСКА ЌЕ ИМ БИДЕ ДОДЕЛЕН СТАН ВО СТРУМИЦА!

мај 7, 2021

Благој Бочварски, Министер за Транспорт и Врски:

Имајќи ја во предвид бескрајната хуманост на семејството Белчовски чија ќерка Верица трагично загина во сообраќајна несреќа, а нејзините органи беа донирани, како скромно оддолжување кон ова семејство, денеска на седница на Комисијата за станбени прашања при Владата со која претседавам, едногласно одлучивме да им биде доделен на користење стан во општина Струмица.
Семејството Белчовски ги поместија вредностите во општеството, а граѓаните на Република   Македонија бескрајно им се благодарни за највисокиот чин на хуманост.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: