strumica denes logo

Медицинарите од „Димитар Влахов“ заедно со нивната професорка ја посетија психијатриската болница Негорци

Автор:

Датум:

октомври 10, 2018

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

октомври 10, 2018

Категории:

Струмица

Во среда на 03.10.2018 година, учениците од IV година здравствена струка, заедно со професорката Емилија Котеска ја посетија психијатриската болница Негорци. За време на визитата учениците се запознаа со пациентите и нивните патологии кои беа презентирани од страна на лекарот. Учениците се запознаа и со начинот на функционирање на институцијата. Долгогодишната соработка што ја има нашето училиште со оваа институција, секогаш резултира со големо задоволство од приемот на кадарот.