strumica denes logo

Д-Р НИКОЛА МАЏУНКОВ: Македонецот треба да клечи пред Господ, пред својата Македонија и пред својата сопруга – Во среда да ставиме крај на профитерството и корупцијата кои станаа секојдневие!

Автор:

Датум:

мај 6, 2024

Автор:

Датум:

мај 6, 2024

Д-Р Никола Маџунков, советник во советот на општина Струмица од редовите на ВМРО-ДПМНЕ:

Македонецот треба да клечи пред Господ, пред својата држава Македонија и пред својата сопруга. Утре ставaме крај на профитерството и корупцијата кои станаа секојдневие во последните седум години!

Македонецот не смее да витка кичма за профитерски договори на штета на својот народ и држава.

Да ја изедначиме корупцијата во Македонија со предавство, така да ја направиме Македонија горда.

Да покажеме дека сиот македонскиот народ е нечиј син и ќерка, нечиј татко и мајка – да ставиме крај на грешните вредности наметнати врз нашите деца.

Да го вратиме достоинството во секоја професија, да се спротиставиме на профитеризмот врз грбот на народот.

Во Среда гордо и достоинствено за промени!

За Македонија на македонскиот народ 🇲🇰