Home

Perdormire
Економија Струмица

Бислимоски од Струмица: Ќе ги искористиме сите механизми за да не поскапи струјата!

Home

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) Марко Бислимоски, денеска од Струмица ги коментираше најавите на владата за зголемување на ДДВ од 5 на 10 oтсто и на цената на струјата, почнувајќи од почетокот на 2023 година. Бислимоски изјави дека ќе бидат искористени сите механизми кои им стојат на располагање за да нема никакво зголемување на цената на струјата. Бислимоски додаде дека во периодот што следува, РКЕ ќе направи и дополнителни анализи.