Home

Perdormire
Образование

СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ИЗЛЕГУВААТ НА ПРОТЕСТИ ВО ПЕТОК, БАРААТ НАСТАВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО!

Home

Унијата на средношколците попладнево донесе одлука следниот петок тие да излезат на протест во Скопје, во знак на незадоволство од одлуката на Министерството за образование и наука за тоа учебната година да се следи само онлајн.

Одлуката е донесена на онлајн состанокот кој се одржа денеска, а на кој присуствувале 51 претставник на средношколците од 17 града во земјава.

Средношколците веруваат дека треба да постои избор и за комбиниран модел, односно да постои опција да се избере и настава со физичко присуство.

Унијата на средношколци бара од властите измена на одлуката, односно овозможување и на физичко присуство на наставата во регионите каде тоа го дозволуваат здравствените услови.