Home

Perdormire
Наука

ДАЛИ СВЕТОТ Е ПОДГОТВЕН ЗА НАЈГОЛЕМОТО ОТКРИТИЕ? ВО АМЕРИКА ПОЧНУВА РАСПРАВАТА ЗА НЛО И ВОНЗЕМЈАНЦИ!

Home

Пентагон наскоро треба да го објави долгоочекуваниот извештај за средбите на воениот персонал со НЛО во изминатите 15-тина години.

НЛО (неидентификувани летечки објекти) се предмети или појави кои, откако ќе бидат испитани од експерти, сè уште не можат да се објаснат на конвенционален начин. Ова не значи дека ова се автоматски вонземјански летала или некои натприродни сили, но дека во моментов нема научно објаснување за овие настани. По некое време, НЛО честопати се претвораат во природни феномени, метеоролошки балони и уреди, странски авиони и беспилотни летала или малку подобра фотомонтажа.

Пентагон ја потврди автентичноста на низата фотографии и видеа на неидентификувани летечки предмети направени од американската морнарица минатиот месец, кои излегоа во јавноста.

„Фотографии и видеа на триаголни предмети како треперат и се движат низ облаците се снимени од припадници на морнарицата“, изјави за Си-Ен-Ен портпаролот на Пентагон, Сју Гоф, додавајќи дека персоналот на морнарицата фотографирал и други три неидентификувани летечки објекти – еден во форма на сфера , другиот во форма на желад и еден карактеризиран како „метален балон“.

Министерството за одбрана на САД не даде дополнителни објаснувања за овие снимки.

„Како што веќе рековме, со цел да се одржи оперативната безбедност и да се избегне откривање на информации што би можеле да бидат корисни за потенцијалните непријатели ДОД не разговара јавно за деталите за набљудување или испитување на пријавени упади во нашиот воздушен простор, што вклучува упади кои се назначени како UAP “, рече Гоф.

Многумина со нетрпение чекаат официјален и подетален извештај за воените средби со НЛО по оваа потврда од Пентагон. NBC News наведува дека работната група задолжена за анализа на овие снимки треба да достави некласифициран извештај за неидентификувани летечки објекти до Конгресот во јуни годинава.

“Под претпоставка дека извршната власт ќе го исполни овој важен услов, државата конечно ќе има објективна основа за проценка на проблемот и неговите импликации врз националната безбедност. Ова е извонредна и долгоочекувана можност”, рече Кристофер Мелон, поранешен Директор на Комитетот за известување на Сенатот.

За тоа време, сè повеќе пилоти излегуваат во јавноста со она што го виделе за време на нивните кариери, а тоа е поврзано со феноменот НЛО, пишува Футуризам.

Поранешниот поручник на морнарицата Рајан Грејвс неодамна изјави во интервју за Си-Би-Ес Њуз дека во текот на две години, почнувајќи од 2015 година, видел чудни летачки предмети во воздушниот простор над плажата Вирџинија.

Она што е особено интересно е дека тоа не беа изолирани случаи. Имено, пензионираниот поручник рече дека во тие две години скоро секој ден се среќавал со објекти од ваков вид.

“Искрено сум загрижен. Обидете се да разберете, ако станува збор за тактички авиони од друга земја, тогаш тоа е сериозен проблем”, рече Грејвс.

“Но, бидејќи овие објекти изгледаат малку поинаку, ние го ставаме проблемот под тепих. Не сакаме да се соочиме со фактот дека тие се таму горе и нè гледаат секој ден”, додаде тој.

Грејвс верува дека неговиот случај најверојатно станува збор за набљудувачки авиони на Русија или Кина.

Пензионираниот пилот на американската армија Дејвид Фравор, кој видел НЛО додека летал во 2004 година, за Си-Ен-Ен во 2017 година изјави дека објектот се движел со толкава брзина што тоа не може да се објасни.

“Кога се приближив до него, тој забрза неверојатно на југ, а потоа исчезна за помалку од две секунди. Беше крајно нагло, како топче за пинг-понг што отскокнуваше од ѕид”, рече тој.