Home

Perdormire
Култура

(ВИДЕО) „МАКЕДОНИЈА Е ВО БИБЛИЈАТА“: ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО ЖЕНА ОД КАРИПСКИТЕ ОСТРОВИ ЈА ПОЗНАВА МАКЕДОНИЈА!

Home

Македонец кој е на одмор на Антигва која се наоѓа на Карипските острови сподели видео на социјалните мрежи со следниот коментар:

“Ја имам среќата скоро недела дена да терам одмор на рајскиот остров Антигва.

Вчера, одејќи на плажа, ми приоѓа една жена за да ми понуди некои екскурзии на островот или на море и ме праша од каде сум.

Кога и реков од Македонија, се озари и повтори МАКЕДОНИЈА неколку пати.

И’ велам, сте чуле за Македонија?

Вели: Како не, Македонија е во Библијата!

Се насмевнав и се разделивме.

Денеска се симнувам на истата плажа, таа седи во сенката и додека поминував покрај неа, ме поздрави со:

Hello Mr. Macedonia! (Здраво г-Дин Македонија).

Ми го стопли срцето.

На враќање морав, апсолутно морав пак да ја прашам”

Погледнете:

Ја имам среќата скоро недела дена да терам одмор на рајскиот остров Антигва.Вчера, одејќи на плажа, ми приоѓа една жена за да ми понуди некои екскурзии на островот или на море и ме праша од каде сум. Кога и реков од Македонија, се озари и повтори МАКЕДОНИЈА неколку пати.И’ велам, сте чуле за Македонија?Вели: Како не, Македонија е во Библијата!Се насмевнав и се разделивме.Денеска се симнувам на истата плажа, таа седи во сенката и додека поминував покрај неа, ме поздрави со:Hello Mr. Macedonia! (Здраво г-Дин Македонија). Ми го стопли срцето.На враќање морав, апсолутно морав пак да ја прашам:

Posted by Гоце Панговски on Thursday, 17 May 2018