Home

Perdormire
Култура

Вечерва во Куманово ќе биде отворена изложба на слики од Струмичката ликовна Колонија

Home

Вечерва во Центарот на култура „Трајко Прокопиев“-Куманово со почеток од 20:00 часот ќе се отвори изложбата на слики од 55. Меѓународна ликовна колонија. Организатор на истата колонија е НУ Центар за култура „Антон Панов“-Струмица. Вкупно ќе учествуваат 16 ликовни уметници од повеќе земји ширум светот.