strumica denes logo

ШТО МИСЛИТЕ: Која е причината за прекумерната употреба на диазепам и лексилум во Струмица?

Автор:

Датум:

декември 10, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

декември 10, 2018

Категории:

Култура

Напнатост, вознемиреност, нарушено спиење, страв, нервоза- сѐ поголем број граѓани имаат дијагностицирано депресија. Диазепам, лексилиум, хелекс-струмичани се повеќе користат сетадиви за смирување.

Неконтролираната употреба на овие лекови предизвикува зависност- велат лекарите. Освен тоа ја забавуваат работата на мозокот, ја намалуваат концентрацијата, предизвикуваат поспаност. Особено се опасни за возачите.

Што мислите, која е причината за прекумерната употреба на диазепам и лексилиум во Струмица? Вашите размислувања слободно дадете ги во коментар веднаш под објавата.