strumica denes logo

РИСТО МАЏУНКОВ ЌЕ ГИ ПРОМОВИРА СВОИТЕ ПОЕТСКИ КНИГИ „ВЕЧЕН ЗБОР“ И „ПРАШИНКИ“

Автор:

Датум:

септември 22, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

септември 22, 2018

Категории:

Култура

Во вторник, 25 септември, во 20 часот, во фоајето на НУЦК “Антон Панов” во Струмица ќе се одржи промоција на две поетски книги од Ристо Маџунков, обете во издание на издавачката куќа “Антолог” од Скопје. Првата поетска книга “Вечен збор”. објавена првично во 1992 година, сега доживува свое второ издание. И втората, најновата поетска книга “Прашинки”. Промотори на изданијата ќе бидат:

Жарко Кујунџиски, главен уредник во издавачката куќа “Антолог”
Трајче Бјадов
Иван Котев
Ацо Гогов