strumica denes logo

РЕСТОРАН ШАЛОМ СО „СВ. ПЕТНАЕСЕТ ТИВЕРИОПОЛСКИ СВЕШТЕНОМАЧЕНИЦИ“ УТРЕ ЌЕ ГО ОДБЕЛЕЖАТ ЗАЕДНО ТРИМЕРИ!

Автор:

Датум:

март 10, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

март 10, 2019

Категории:

Култура

Ресторан ШАЛОМ заедно со МПЦ “Св. ПЕТНАЕСЕТ ТИВЕРИОПОЛСКИ СВЕШТЕНОМАЧЕНИЦИ“ ќе го одбележи првиот ден од тримери и започнувањето на велигденските пости со варење на бел грав кој ќе биде осветен од страна на отец.Димитар. Сите присутни и случајни минувачи ќе може да се поклонат пред иконата на Св. Петнаесет тивериополски (струмички) свештеномаченици и се послужат со бел грав.