strumica denes logo

Перформансот „После дождот“ во сабота на концертот на „Мобилност“

Автор:

Датум:

јули 19, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

јули 19, 2019

Категории:

Култура

Традиционалната музичка средба на лицата со телесен инвалидитет „Мобилност“ ќе се одржи утре од 21:00 часот на плоштадот „Гоце Делчев“.

Овој настан од програмата на Струмица ОПЕН фестивал ќе биде отворен со перформанс „После дождот“ во изведба на групата „Надеж“ од Завод за заштита и рехабилитација „Бања Банско“ со Ева Стојковска-четврто одд. од ООУ „Маршал Тито“ с.Банско и Центар за балетска уметност „Reverence“ – Оле Илиева.

После нив настап ќе имаат пејачи со телесен инвалидитет кои се натпреваруваат за најдобри соло-изведби, а ги придружуваат и инструменталисти со телесен инвалидитет. Само небото e граница за амбициите и креативноста на членовите на „Мобилност“.