МЈУЗИКЛОТ „КОШТАНА“ ВО СТРУМИЦА СЕ ОТКАЖА!

септември 1, 2018

Во домот на културата „Антон Панов“ во Струмица вечерва требаше да се одигра мјузиклот “Коштана” од Борисав Станковиќ, во музичка адаптација на Влатко Плевнеш но од непознати причини истиот е откажан.

Коштана е музичката ѕвезда Силвана Мучиќ Плевнеш, а Митке актерот Илија Струмениковски. Играат уште и бројни актери и музичари.

Мјузиклот се игра десеттина години, а оваа сезона ја почна летово, со претстава во Долни Сарај, Охрид.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: