Home

Perdormire
Култура

КУПИ ЕНЦИКЛОПЕЦИЈА: ГОЛЕМ ПОПУСТ ДО 55% НА ИЗДАНИЈАТА НА МЛАДИНСКА КНИГА

Home

Само до 23 мај, Вашите омилени енциклопедиски изданиија со попуст до 55% за плаќање во готово, можност за плаќање на 6 рати и други поволности за рати со членска картичка на „Младинска книга“! Испорака до домашна адреаса! Контакт телефон: 070488208!

Ви ги претставуваме најпродаваните енциклопедии оваа недела:

СОВЕТНИК ЗА ЗДРАВА ХРАНА
Најдобар практичен прирачник за превенција, закрепнување или лекување на највообичаените тегоби и заболувања со помош на намирници и додатоци на исхрана.
Енциклопедијата содржи совети водич низ разни режими на исхрана, преку 200 страници за намирници и нивните лековити својства, што јадеме, како да се засилат корисните својства на намирниците, практични совети, на 200 страници преглед на болести и нивно лекување преку исхрана што да се јаде, а што не, додатоци на исхрана, препорачани рецепти, совети, преку 300 страници рецепти. За нарачки на книгата контактирајте не на 070488208!

МАЈКА И ДЕТЕ
Практичен водич за секоја мајка на 250 страници. Книгата е поделена на 4 главни делови: бременост, грижа за бебе и дете, развој и здравје.Сеопфатна книга во која ќе најдете се за бременоста,од моментот на зачнување па се до моментот на породување. За нарачки на книгата контактирајте не на 070488208!

ПЛАНЕТА ЗЕМЈА
Откријте ги сите тајни на нашата планета. Енциклопедија на 520 страници исполнети со голем број прекрасни фотографии и многу описи од сите делови на светот. Оваа книга Ве води на чудесно патување по најразличните области на Земјата и ви дава одговор на сите прашања во врска со планетата на која живееме. За нарачки на книгата контактирајте не на 070488208!

МАКЕДОНСКИ ЦРКВИ И МАНАСТАРИ
Книгата на 620 страници изобилува со податоци за тоа кој, кога и каде го подигнал храмот. Опфатена е историјата на градење и архитектурски податоци како и фрескоживописот со негово значење. Копаничарските дела кои се познати ширум светот. Во кој манастир чии мошти се наоѓаат, колку активни манастири има. Зошто има пауни во храмовите. Средновековни манастири како Јован Бигорски, кој името го добива според каменот од кој е изгреден, како и тоа дека во манастирот има мошти од 20-сет светители како св. Јован Трифун, Мервина што е доказ колку е ценет од другите манастири. За нарачки на книгата контактирајте не на 070488208!

ГРАДИНА И ЦВЕКИЊА
Енцкиклопедија која содржи над 3000 фотографии; текстови од преку 50 реномирани стручњаци на над 700 страници. Во книга е опфатено се што и е потребно на Вашата градина, постапки на садење, начин на поткаструвење, Најчести болести на растенијата, совети за одгледување, совети и нега на најразлични растенија итн натанаму. Во книга ќе ги најдете сите видови растенија кој ја красат вашата градина цвеќиња, собни растенија, градинарско цвеќе, украсни дрвја и грмушки, се за дворови и градини, до грмушки, зачински растенија овошје и зеленчук. Со оваа енциклопедија Вашата градина ќе изгледа божествено. За нарачки на книгата контактирајте не на 070488208!

Надополнете ја вашата домашна библиотека со капитални дела, енциклопедии и книга: Вселена, Готварски прирачник, Растенија, Религии во светото, Исчезнати цивилизации Уметност, Леонардо, Микеланџело, Музика, Бајки, Животни, Историја, Книги кои ја сменија историјата, Домашна зимница, Чудесна Македониаја, Обичаи кај македонците, Сите чуда во Светот, Богови и херои и многу други.
Книгите се достапни до исцрпување на залихите!
Незаборавајте да прашата за новата ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ОД 7 до 77 која излегува наредниот месец и поволностите за нарачки во предпродажба! За нарачки на книгата контактирајте не на 070488208!