КАКВИ СЕ БРОЈКИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМОТ ВО СТРУМИЦА? КРИЗНИОТ ШТАБ ИЗЈАВИ ДЕКА ИМАЛО НЕРЕГУЛАРНОСТИ ВО ТУРСКОТО МААЛО!

октомври 1, 2018

Струмица вчера се изјасни на референдумот кој го опфаќаше прашањето „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО, со прифаќање на договорот на Република Македонија и Република Грција?“ со заукружување „за“ или “против“.

До 11:00 часот во Струмица гласале 8,53%

До 13:00 часот во Струмица гласале 17,10% 

До 15:00 часот во Струмица гласале 24,11%

До 17 часот во Струмица гласале 30% 

До 18:30 часот во Струмица гласале 35,05%

Кризниот штаб против референдум пак изјави дека биле забележани нерегуларности во Струмица, односно било забележано и поткупување гласачи во струмичкото ромско маало.

 

 

 

 

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: