strumica denes logo

ИСТОРИЧАРИТЕ НА СОУУД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ СО ИЗЛОЖБА „100 ГОДИНИ ОД МАКЕДОНСКИОТ ФРОНТ“

Автор:

Датум:

март 27, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

март 27, 2019

Категории:

Култура

Денеска,на 27.3.2019 г. во СОУУД”Димитар Влахов” се случи свечено отворање на изложбата “100 години од Македонскиот фронт”.Истата е организирана од активот по Историја,а е изработена од колегите од АНИМ во соработка со Министерството за култура. СОУУД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ упати благодарност до нив, посебно на Мире Младеновски и Иљо Трајковски и до директорот на училиштето – Димитар Ѓоргев и до сите кои што беа присутни.