strumica denes logo

Градоначалникот Јаневски одржа работна средба со министерот Сугарески

Автор:

Датум:

јули 21, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

јули 21, 2018

Категории:

Култура

Заедничките проекти во решавањето на инфраструктурните проблеми во општина Струмица, беа главната тема за разговор на средбата која градоначалникот Коста Јаневски со своите соработници денеска ја одржа со министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески. Изградбата на фекалните канализациони системи во неколку населени места, уредувањето на речното корито Водочница, активностите во патната инфраструктура, беа само дел од проектите за кои се разговараше, а кои значат многу за граѓаните на општината и регионот. И Јаневски и Сугарески, потенцираа дека во наредниот период општината и министерството, ќе ги интензивираат активностите за решавање на инфраструктурните проблеми. На средбата присуствуваше и посебниот советник за транспорт и врски на претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, Фидан Колев.