ГОЛЕМ УСПЕХ: 55 ЗЛАТНИ И 94 СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ НА НАТПРЕВАРОТ ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА УЧЕНИЦИТЕ „ДИМИТАР ВЛАХОВ“

мај 9, 2019

На 24 и 25 Април на меѓународниот натпревар по Англиски јазик World Schoolar’s Cup 47 ученици од „Димитар Влахов“ под менторство на наставниците Ивана Ѓоргева, Сања Бонева Мучева, Зорица Паликарова и Македонка Босиљанова земаа учество во сите категории и освоија 55 златни, 94 сребрени медали и 14 тима се квалификуваа за учество во Global Round во Холандија. Им посакуваме успеси во понатамошните натпреварувања!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: