Ги знаете ли сите? Најубавите песни во кои е опеана Струмица!

февруари 7, 2019

Убавината на нашиот град низ годините била овековечена и опеана во голем број староградски песни. Дали ги знаете сите од нив? Проследете ги во продолжение.

  1. „Струмица, Струмица“ од 

2. „Во Струмица на улица“  – песна изведано од голем број пејачки, меѓу кои и 

3. „Песна за Струмица“ од Благица Павловска

4. „ Мојата родна Струмица“ од Гонце Гогова

https://youtu.be/gLkODQDELwo

5. „Песна за неа“ од Дуле и Коки

6. „Струмички студенти“ од Гоце Арнаудов

7. Стеламара – Струмица

8. „Ти си моја прва љубов“ – Ајдуци Север

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: