strumica denes logo

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА КУЈНАТА ДИЈАКОНИЈА-МАКЕДОНИЈА 17 ГОДИНИ ВО СТРУМИЦА ОБЕЗБЕДУВА ТОПОЛ ОБРОК НА ГРАЃАНИ ОД РАНЛИВА КАТЕГОРИЈА?

Автор:

Датум:

декември 24, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

декември 24, 2018

Категории:

Култура

Кујната Дијаконија Македонија – Мис Стон Центар функционира веќе 17 години и секојдневно им се обезбедува топол оброк на голем број граѓани од ранливата категорија од Струмица.

Оброкот се состои од: супа, главно јадење и десерт.
Менито секој ден е разновидно и се состои од различни видови супи како и главни јадења прилагодени за нивните. Се транспортира до нивните домови, спакувано во специјални термоси кои го одржуваат јадењето топло.