strumica denes logo

ДА СЕ ПОТСЕТИМЕ: КОИ БЕА ПРИНЦОТ И ПРИНЦЕЗАТА НА СТРУМИЧКИОТ КАРНЕВАЛ ВО ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ?

Автор:

Датум:

февруари 7, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

февруари 7, 2019

Категории:

Култура

Во исчекување на овогодинешните принц и принцеза, кои ќе ја предводат карневалската поворка на струмичкиот карневал, тимот на Струмица Денес ве потсетува на принцот и принцезата во изминатите три години.

Принцот и принцезата се прогласуваат на традиционалниот „Бал под маски“, кој се одржува во хотел „Сириус“, во рамките на карневалските манифестации.

2016 ГОДИНА: Никола и Наташа Илиеви  со маската „Анубис и Исис“

2017 година: Соња и Александар Ташеви со футуристичката маска „Животинче од третиот свет“

2018 ГОДИНА: Орце и Натка Спасови со маската „Живи мртовци“