Бесплатен влез во сите музеи и локалитети низ државата по повод 18 Април

април 14, 2023

По повод Светскиот ден на културното наследство – 18 Април ќе има бесплатен влез во сите музеи и локалитети низ државата, објави вчера на фејсбук министерката за култура Бисера Костадиновска – Стојчевска.

Според неа, македонската култура и уметност е богатство кое вреди да се погледне, почувствува и чува.

– Дојдете, посетете и истражете на 18-ти април, напиша Костадиновска – Стојчевска.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: