strumica denes logo

ЗДРАВА КОТЛИНА И СТРУМИЧАНИ СО ПАЛЕЊЕ СВЕЌИ НА СТРУМИЧКИОТ ПЛОШТАД ВО ЗНАК НА СОЧУСТВО НА ИЗГУБЕНИТЕ ЖИВОТИ ВО БРАЗИЛ!

Автор:

Датум:

февруари 5, 2019

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

февруари 5, 2019

Категории:

Хроника

Денеска на плоштадот во Струмица, кај споменикот на Гоце Делчев, Здрава Котлина со палење на свеќи во знак на сочуство за изгубените 384 животи кои згаснаа како жртви на рушењето на рударската брана во Брумадињо, Бразил.

Освен Здрава Котлина, почит оддадоа и дел од граѓаните на општина Струмица.