(ВИДЕО) По информацијата дека Струмица е најзагаден град во светот, пристигнуваат видеа како на транзитот се горат каблови!

ноември 7, 2019

Според сервисот „Ер Вижуал“ кој постојано ја следи состојбата на загадувањето на воздухот во големите градови во светот, Струмица е најзагаден град со измерени рекордни 624 µg/m3 ПМ10 честички. По објавената вест, во порака ни пристигна видео од транзитниот пат кој води кон Валандово. Како што вели нашиот читател, ова не е прв пат да се пали оган и да се горат каблови таму.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: