strumica denes logo

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО СИТЕ КОИ ПЛАНИРААТ ДА ПАТУВААТ КОН БУГАРИЈА ПРЕКУ ГРАНИЧНИОТ ПРЕМИН НОВО СЕЛО-ЗЛАТАРЕВО!

Автор:

Датум:

јуни 6, 2019

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

јуни 6, 2019

Категории:

Хроника

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека поради пожар што избувнал на бугарска страна, на самиот граничен премин, околу 16 часот (денеска 6.6.2019), затворен за сообраќај е граничниот премин Ново Село-Златарево. Граѓаните кои сакаат да патуваат во Република Бугарија да ги користат останатите гранични премини до добивање на известување од бугарска страна дека истиот ке може да се користи повторно.