Home

Perdormire
Хроника

СВЕТСКИТЕ МЕДИУМИ ДЕНЕСКА ЈА ПРЕНЕСУВААТ ИЗЈАВАТА ОД ПОСЛЕДНОТО ИНТЕРВЈУ НА БАБА ВАНЃА: Доаѓаат големи поплави и болест пострашна од СИДА!

Home

Баба Ванѓа, чие вистинско име е Вангелија Пандева Димитрова Гуштерова, е родена на 31 јануари 1911 година во Струмица, Македонија. Според фолклорот и многу сведоштва, таа ги предвидела најважните светски настани, особено катастрофите. D

Меѓу другото, запишана е и нејзината приказна за големиот потоп кои денеска повеќе светски медиумите пренесуваат.

– Големата поплава што пристигнува кон крајот на пролетта ќе донесе река трупови … И само кога ќе помислиме дека помина најлошиот кошмар, пристигнува страшна болест. Ќе биде пострашна од СИДА-та и ќе ги покоси мажите – ова се зборовите што Ванга која таа ги изговорила пред нејзината смрт во едно од последните интервјуа со украинскиот патник и бизнисмен Анатолиј Лубченко.