strumica denes logo

СТРУМИЧКАТА ПОЛИЦИЈА ЗА 5 ЧАСА ОДЗЕМА 27 ВОЗАЧКИ ДОЗВОЛИ НА ВОЗАЧИ ПОД ДЕЈСТВО НА АЛКОХОЛ!

Автор:

Датум:

јули 8, 2019

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

јули 8, 2019

Категории:

Хроника

На 07.07.2019 година во периодот од 00.00 до 05.00 часот на подрачјето на СВР Струмица е спроведена акциска контрола за откривање на возачи кои управуваат моторни возила под дејство на алкохол. Во акцијата присуство на алкохол во организмот е утврден кај 27 возачи. Исклучени од сообракај се 27 возачи и одземени се возачките дозволи.