Home

Perdormire
Хроника

СТРУМИЦА ПОВТОРНО НАЈЗАГАДЕН ГРАД ВО МАКЕДОНИЈА!

Home

Загадувањето на воздухот станува еден од најголемите проблеми на Струмица. Општината најавува субвенционирање на зелени фасади на зградите и укинување на приклучната такса за гас, но овие мерки ќе можат да се применат најверојатно следната грејна сезона.

Во Струмица денеска и утре стапуваат на сила препораките и мерките од Владата против аерозагадувањето бидејќи во изминатите два дена е надминат прагот алармирање на ПМ 10 честичките.