Струмица не ги заборавa Стојанов Пено, Стојков Блажо, Ѓергиев Мите и Гркљанов Војо, кој загинаа во страшниот пожар кој се случи пред 7 години!

јули 23, 2019

На денешен ден пред седум години се случи пожарот на местото познато како „Двата пата“ во кој загинаа нашите херои: :Стојанов Пено,Стојков Блажо,Ѓергиев Мите и Гркљанов Војо ,кој во обид да го изгаснат пожарот за да не дојде до првите куќи во стариот дел од градот ,ги изгубија своите драгоцени животи. Струмица нема никогаш да ги заборави за овој храбар гест и со кој платија за жал со своите животи. Вечна слава!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: