strumica denes logo

СИНОЌА ПЕТАРДИ ПРЕДИЗВИКАА ПОЖАР ВО СТРУМИЦА, НА „ЈАНКО ЦВЕТИНОВ“ СЕ ЗАПАЛИ И СТАН – НАПРАВЕНА Е ГОЛЕМА МАТЕРИЈАЛНА ШТЕТА!

Автор:

Датум:

јануари 1, 2020

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

јануари 1, 2020

Категории:

Хроника

Работна Новогодишна ноќ за ТППЕ Струмица со дури 3 интервенции. Во 23.50 на ул.Б.Мучето со 1 ПП возило и 4 пожарникари интервенираше на запалени ролетни од тераса на стан во зграда, како и на запален контејнер. Во 02.05 на ул.Ј.Цветинов со 1 ПП возило и 4 пожарникари интервенираше на запален стан. Благодарение на брзата интервенција пожарот е успешно локализиран и ликвидиран и е спречено негово ширење и катастрофа од поголеми размери.