Home

Perdormire
Хроника

СДК: ПАРИЧНА КАЗНА ЗА ЛИЦЕ ОД ДЕБРИШТЕ КОЕ ОДБИЛО ДА СЕДИ ВО ИЗОЛАЦИЈА И ОТИШЛО ДА ИСТОВАРА СТОКА ВО СТРУМИЦА!

Home

Јавното обвинителство на Кавадарци на кавадаречкиот Основен суд му предложи парична казна во висина од 50 дневни глоби за обвинето лице кое место да седи во изолација од коронавирусот, одело на работа, прекршувајќи ја наредбата на Министерството за здравство. – пишува СДК.

Обвинетиот со умисла не постапил по писмената наредба на Министерството, со која се определуваат мерки за спречување или сузбивање на пандемијата на опасна заразна болест КОВИД-19. – стои во текстот на СДК

Целосната вест може да ја погледнете со кликнување ОВДЕ

Извор: СДК