strumica denes logo

ПОЖАРНИКАРИТЕ ОД СТРУМИЦА СО ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ!

Автор:

Датум:

март 26, 2019

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

март 26, 2019

Категории:

Хроника

Големи финансиски и затворски казни за несовесните граѓани што ќе предизвикаат пожар.Она со што сакаме да го информираме населението на Општина Струмица и сите околни Општини е дека според казнениот законик и казнени одредби казните за предизвикан пожар се од 1500 до 3000 евра за физичко лице, од 6000 до 8000 евра за правни лица. Последиците и казните се уште поголеми доколку има загрозено човечки животи, семејни објекти, викендици…или доколку има човечки жртви од настанатиот пожар. Затоа наша препорака пред да се палат стрништа или подметнуваат пожари прво прстот на главата и размислете дека се тоа може да ви се случи и на Вас. Ве замоливаме сите да го споделите овој наш превентивен и информативен статус се со цел сите заедно да придонесеме за намалувањето на пожарите и со тоа на сите последици од нив. Ние сме овде за вас !!!