Home

Perdormire
Хроника

МОМЧЕТО КОЕ ГО СКВЕРНАВЕШЕ СПОМЕНИКОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО ВАСИЛЕВО ЌЕ БИДЕ САНКЦИОНИРАН, ИНФОРМИРА ДИРЕКТОРОТ НА УЧИЛИШТЕТО!

Home

Момчето кое во Василево го сквернавеше споменикот на Гоце Делчев ќе ја добие својата казна, односно ќе биде санкциониран, вели директорот на училиштето за Струмица Денес. Инаку, ученикот со сок прскаше на споменикот а останатите околу него не презимаат ништо. Се надеваме дека во иднина нема да се случи истото било каде во Македонија, бидејќи историјата треба да се чува и негува, а не да се уништува!