bandr
Хроника

(ФОТОГАЛЕРИЈА) КАНЦЕРОГЕНЕН ЧАД ЈА ПРЕКРИВА ЦЕЛА СТРУМИЧКА КОТЛИНА, ПОВТОРНО ГОРИ ДЕПОНИЈАТА ВО ДОБРАШИНЦИ!

 

Повторно гори депонијата во Добрашинци! Канцерогенен чад деновиве ја прекрива цела струмичка котлина. Граѓаните споделуваат фотографии по социјалните мрежи, гневни дека никој не презема мерки за справување со овој проблем!

„Еколошката состојба во струмичката котлина деновиве е далеку од здрава. А, граѓаните во неа повторно на фронтот со својот таксират и зиме и лете.“ – стои во објавата на страницата „Диши Струмицо“