Home

Perdormire
Здравје

Заменикот министерот за здравство си поднесе оставка од морални причини!

Home

Оставка поднесе попладнево и заменик мнинистерот за здарвство Илир Хасани. Тој оставката ја објави на фејсбук.

„Во вакви сериозни моменти за сите нас, давам оставка како највисок морален чин. Дури и покрај фактот дека немам никаква врска со модуларните болнички постапки, иако немам ништо друго со организацискиот дел, оставката е најмал чин што можам да го сторам во овој момент, да ги почитувам жртвите, повредените, мислењето и најчесто самите себе. Ништо над достоинството!“ , напиша Хасани.

Министерот за здравство, Венко Филипче, закажа прес-конференција во 19 часот.