Home

Perdormire
Здравје

ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: Барам итно надлежните институции да спроведат истраги и да ги санкционираат овие собирања на недозволен начин!

Home

Венко Филипче на својот фејсбук профил повика веднаш санкции за организаторите на журките низ земјава.

Гледам фотографии на социјалните медиуми од журки и забави во повеќе градови без да се почитуваат протоколите и мерките за заштита од Ковид-19. Барам итно надлежните институции – МВР и надлежните инспекторати да спроведат истраги и да ги санкционираат овие собирања на недозволен начин! Младите мора во целост да ги почитуваат мерките за заштита од коронавирус, да се заштитат себе си и своите најблиски, да носат задолжително заштитни маски, да одржуваат хигиена и дистанца. Клучно е сите да ги почитуваат мерките за да се спречи ширењето на вирусот и секое непочитување на мерките да биде соодветно санкционирано, напиша Филипче.